spilling er bra for deg

vis vi skal tro på de mest kontroversiele spill motstandere er det ikke måte på hvor dårlig spill er for dagen unge. og er dette innlegg bare en falsk forklarin eller er det faktisk noe med det at spillng er bra for deg følg med videre nedover i innlegg der jeg vill ta opp flere sider av nettop hva spilling kan hjelpe deg med. i dag poper det mer og mer opp seriøse studier som har forsket på ulike aspekter med akkurat spilling og hvordan det påvirker oss. heng med videre så skal du få se at du med god samvitighet kan bruke pc eller spillkonsolen med god samvitighet. 

 hjernen et lærevilig organ

de små grå oppi toppen viser seg faktisk til og virke som modelleiere med at det er så formbart. og utrolig nok viser det seg at gjevnlig runder med akkurat spilling finnes det nesten ikke grenser på hvilke egenskaper som kan skjerpes. vis vi tar logik for eksempel. et velbruk element i nesten alle spill er det og løse gåter eller ulike hindringer man må jobbe seg rund. dette utvikler igjen vår evne til og tenke anderledes og for og finne løsningen på det aktuelle probleme. dette gjør du uten og kanskje selv ikke tenker på det og når du kommer i en sitvasjon som faktisk tvinger deg til og tenke anderledes er det da letter og finne en løsning.

og det er ikke bare og tenke logisk. men i tilleg blir vi sjappere til og oppfatte og analysere en sitvasjon også. når man for eksempel i et spill er i en hule som driver på og raser sammen blir du tvunget til og tenke fort og handle dereter. dette vill igjen hjernen vår ta lærdom av og dette kan også da benytes på andre områder. i motsetning til en bok der vi bare får informasjon rett foran oss. tvinger spill oss til og tenke selv. og akkurat dette er det som får det i toplokket til og holde seg i god stand.

 

Synet

gjennom og spille for eksempel call of duty kan man gjøre seg enkelt og greit til og bli en enda bedre sjofør. det viser seg nemlig slik at i et de som spiller har et bedre sidesyn og legger lettere merke til små detaljer i synets gråsone som den da responerer til. dette har faktiks blitt forske på av universitetet i Rochester. spiller slår også ikke spiller ned i støvelen på et daglig basis på og skjeldne detaljer. men folk som ikke spiller til daglig kan også oppnå disse egenskapene med synet vis du skulle spilt fra i hendholdsvis 5t daglig i en periode på 9-10 dager. så disse fordelene er faktisk noe de aller fleste kan få. og med tiden svekkes jo synet og da er faktisk noen runder med call of duty eller lignende noe og andbefale for og holde det i topp form. 


 Kreativitet

et stort argument for alle spill motsandere har vært at de som spiller er mindre kreative en de som ikke spiller video spill. for disse mennskene skal ikke det være og mulig og finne på mye kreativt selv. med dette er altså feil. i et studie utført av Micigan state university. viser det seg altså at 500 tolvåringer av de aktive spillerne faktisk var mere kreative en de som ikke spilte. og enda klarer en det de av dem som faktisk spillte mest var faktisk også blant de mest kreative. nå helt sikker kan man ikke være på dette her siden det er så stor forskjell blant enkelt individer, men at det svekker kreativitet blant spiller er bevist feil uannset hvordan man ser på dette. og dette peker kanskje mot at spilling faktisk kan bli en viktig faktor i fremtiden for personlig utvikling. det finne nå flere og flere spill som store deler baserer seg på at spiller skall kunne være kreativ og bygg og slik som han vill. for eksempel minecraft. 
 Medesin

dersom du først skall legge deg under en kirurgs dyktige knivarbeid prøv og forsikre deg om at han/hun faktis er en aktiv spiller. i et studie utført av Iowa state university viser det seg at spillende kirurger som spiller rett før en oprasjon gjør det bedre en sine ikke spillende kollegar. for kirurgi krever nøyaktighet og fingerferdigheter. for 37% prosent av de som spiller gjør mindre feil under oprasjoner og er hele 27% raskere i tilleg. hvilke spill var det de varmet opp med spør du kanskje deg om? den småabsudere, men svært presisjonskrevende Super Monkey Ball-serien.

 Smertestillende

det er ikke bare kirurgene på sykehuset som drar nytte av spill. men også pasientene flere studier har nemlig påvist spill som smertespillende siden man fokuser på spillet så mye at man stenger ute tanker om smerte. eller i det minste deler av den. og hvem vet kanskje i fremtiden flytter man inn en flatskjerm og en spillmaskin ut på fødestuen for og roe den fødene. for når man fokuserer på annet en smerte så setter også hjerne naturlig nok fokus på dette i stede for de sannsene som merker smerte. og nedprioritere dem. slik at det vill føles mindre vondt ut.

Spill til opplæring

 hvis du er en bedriftsleder bør du faktisk se mer og mer på spill som en alternativ måte og lære opp de annstate på skal du tro en studie utført av universitet i Colerado. for det viste seg akkurat slik at de ansatte som fikk som opplæring i akkurat spill husket 14% bedre i de kunskapene de hadde lært en de som fikk opplæring på mer tradisjonelt vis. så klart er ikke dette relevant for alle typer bedrifter, men tenk muligheten som faktisk vill komme etter hvert. tilsvarende effekt var det på skolen da de testet det på eleven læreevne. for spill evne til og belønne spilleren når han/hun gjør gode ting og den minimale risikon en feil eventuelt har i spillet gjør at spilleren faktisk slapper mer av. og at man faktisk blir oppfordret vis man feilet til og gjøre det på nytt. og igjen utvikler dette de små grå i toppetasjen. siden man får informasjonen inn på en mer morsom og minneverdig måte en en pasiv informasjon inntak. husker man da senere denne informasjoene gjenerelt bedre en ved vanlig undervisning. og for de norske skole eleven kan det da være aktuelt og bruke lære spill som josefine som tar ulike temar i ulike aldersgrupper.

Kilder

studie fra universitet i Rochester                   studie fra Michigan stats universitet.                   studie utført av Iowa stats universitetet.                         

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nakama

Nakama

16, Oslo

blogger om alt og ingenting. det jeg blogger om kan gi mening eller ei.

Kategorier

Arkiv

hits